Date: 12 - 13 December 2019

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Advanced Ultrasonography Course will be held on December 12-13, 2019 in İzmir by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (TATDUS). The meeting will take place at Ege University, Faculty of Medicine, Department of Emergency Medicine.  

The course comprises of 8 hours of theoretical and 8 hours of practical lessons including; Thoracic Ultrasound, Assessment of Intravascular Volume Status, Advanced Echocardiography, Advanced Emergency and Critical Care Ultrasound, Advanced Abdominal and Genital Ultrasonography, Ocular Ultrasonography and Musculoskeletal Ultrasonography.

The quota of our course is limited in 24 trainees and has a Basic Ultrasonography training requirement as a prerequisite.

You can apply online here.

 

Thanks for your attention.

 

Communication:

Aytül Kuşçu

Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Blv. No: 274
Mahall Ankara, F Blok, Daire No: 8 Çankaya/ANKARA

Phone: +90 312 438 12 66.

Fax: +90 312 438 12 68

 

Emergency Medicine Association of Turkey

Ultrasonography Working Group

Advanced Ultrasonography Course

 

December 12-13, 2019 / Ege University, Faculty of Medicine, Department of Emergency Medicine – İzmir.

Course Programme

                                                                          12th December 2019

09.00 - 09.30

30 min

Opening, Expectations to the Course

All Instructors

09.30 – 10.15

45 min

Thoracic Ultrasound

Assoc. Prof. Funda K. Akarca, MD

10.15 – 10.30

15 min

Coffee Break

10.30 – 11.15

45 min

Advanced Echocardiography

Adnan Yamanoğlu, MD

11.15 – 11.30

15 min

Coffee Break

11.30 – 12.00

30 min

Assessment of Intravascular Volume Status

Assoc. Prof. Murat Yeşilaras, MD

12.00 - 12.30

30 min

Ocular Ultrasound

Özge Can, MD

12.30 - 14.00

 

Lunch

14.00 - 17.30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                         13th December 2019

09.00 - 09.45

45 min

Upper Extremity Ultrasound

Adnan Yamanoğlu, MD

09.45 – 10.00

15 min

Coffee Break

10.00 - 10.40

40 min

Lower Extremity Ultrasound

Özge Can, MD

10.40 - 10.55

15 min

Coffee Break

10.55 - 11.35

40 min

Advanced Abdominal and Genital Ultrasound

Assoc. Prof. Murat Yeşilaras, MD

11.35 – 11.50

15 min

Coffee Break

11.50 - 12.30

40 min

Critical Care Ultrasound Algorithms

Assoc. Prof. Funda K. Akarca, MD

12.30 - 14.00

 

Lunch

14.00 - 17.30

 

Practice

All Instructors

17.30 - 18.00

30 min

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Asst. Prof. · 24 January 2018