Date: 23 - 24 October 2019

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Basic Ultrasonography Course will be held at Uludağ University, Faculty of Medicine, Good Medicine Practice and Simulation Center, Sedat Çağlar Building, in Bursa on October 23-24, 2019 by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (TATDUS).

The two-day course training has 8 hours theoretical and 8 hours practical lectures, includes; Ultrasound Physics and Imaging Techniques, E-FAST, Hepatobiliary System Ultrasonography, Urinary System Ultrasonography, Focused Basic Echocardiography, Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography, Interventional Ultrasonography, Deep Vein Thrombosis Ultrasonography.

You can apply online here.

Thanks for your attention.

Yours Sincerely,

Volkan Arslan, MD.

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD.

 

Communication:

Aytül Kuşçu

Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Blv. No: 274
Mahall Ankara, F Blok, Daire No: 8 Çankaya / ANKARA

Phone: +90 312 438 12 66

Fax: +90 312 438 12 68

 

October 23-24, 2019

Uludağ University, Faculty of Medicine, Good Medicine Practice and Simulation Center, Sedat Çağlar Building - Bursa

Course Programme

                                                                         23rd October 2019

08:30 - 08:40

10 min

Opening, Expectations to the Course

Assoc. Prof. Funda K. Akarca, MD

08:40 - 09:20

40 min

Ultrasound Physics and Examination Techniques

Assoc. Prof. Funda K. Akarca, MD

09:20 - 10:00

40 min

E-FAST

Davut Kaplan, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 - 11:00

40 min

Hepatobiliary Ultrasonography

Assoc. Prof. Nurdan Acar, MD

11:00 – 11:30

30 min

Urinary System Ultrasonography

Assoc. Prof. Tanzer Korkmaz, MD

11:30 – 12:00

30 min

Genital System Ultrasonography

Assoc. Prof. Tanzer Korkmaz, MD

12:00 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                          24th October 2019

08:30 - 10:00

90 min

Focused Basic Echocardiography

Assoc. Prof. Funda K. Akarca, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 – 11:00

40 min

Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography

Assoc. Prof. Tanzer Korkmaz, MD

11:00 - 11:30

30 min

Lower Extremity Venous Ultrasonography

Assoc. Prof. Nurdan Acar, MD

11:30 – 11:50

20 min

Coffee Break

11:50 - 12:30

40 min

Interventional Ultrasonography

Davut Kaplan, MD

12:30 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

17:30 - 18:00

 

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Asst. Prof. · 24 January 2018