Date: 13 - 14 June 2019

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Basic Ultrasonography Course will be held at Ministry of Health Trabzon Provincial Health Directorates Trabzon Kanuni Training and Research Hospital, in Trabzon on June 13-14, 2019 by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (TATDUS).

The two-day course training has 8 hours theoretical and 8 hours practical lectures, includes; Ultrasound Physics and Imaging Techniques, E-FAST, Hepatobiliary System Ultrasonography, Urinary System Ultrasonography, Focused Basic Echocardiography, Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography, Interventional Ultrasonography, Deep Vein Thrombosis Ultrasonography.

In order to get information about our course and to register, you can contact our secretary Ms. Aytül Kuşçu or you can apply online here.

 

Thanks for your attention.

Yours Sincerely,

Volkan Arslan, MD.

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD.

 

Communication:

Aytül Kuşçu

Çankaya Mah. Cinnah Cad. No: 51/10 Çankaya – Ankara.

Phone: +90 312 438 12 66

Fax: +90 312 438 12 68

 

June 13-14, 2019

Ministry of Health Trabzon Provincial Health Directorates Trabzon Kanuni Training and Research Hospital / Trabzon

Course Programme

                                                                         13th June 2019

08:30 - 08:40

10 min

Opening, Expectations to the Course

All Instructors

08:40 - 09:20

40 min

Ultrasound Physics and Examination Techniques

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD

09:20 - 10:00

40 min

E-FAST

Metin Yadigaroglu, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 - 11:00

40 min

Hepatobiliary Ultrasonography

Assoc. Prof. Murat Yeşilaras, MD

11:00 – 11:30

30 min

Urinary System Ultrasonography

Ali Batur, MD

11:30 – 12:00

30 min

Genital System Ultrasonography

Ali Batur, MD

12:00 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                         14th June 2019

08:30 - 10:00

90 min

Focused Basic Echocardiography

Assoc. Prof. Murat Yeşilaras, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 – 11:00

40 min

Interventional Ultrasonography

Ekrem Musalar, MD

11:00 - 11:30

30 min

Lower Extremity Venous Ultrasonography

Metin Yadigaroğlu, MD

11:30 – 11:50

20 min

Coffee Break

11:50 - 12:30

40 min

Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography

Ali Batur, MD

12:30 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

17:30 - 18:00

 

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Asst. Prof. · 24 January 2018