Date: 30 - 31 May 2019

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Advanced Ultrasonography Course will be held on May 30-31, 2019 in İstanbul by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (TATDUS). The meeting will take place at İstanbul Education Research Hospital, Department of Emergency Medicine.

The course comprises of 8 hours of theoretical and 8 hours of practical lessons including; Thoracic Ultrasound, Assessment of Intravascular Volume Status, Advanced Echocardiography, Advanced Emergency and Critical Care Ultrasound, Advanced Abdominal Ultrasonography, Ocular Ultrasonography and Musculoskeletal Ultrasonography.

The quota of our course is limited in 24 trainees and has a Basic Ultrasonography training requirement as a prerequisite. In order to get information about our course and to register, you can contact our secretary Ms. Aytul Kuscu or you can apply online here.

 

Thanks for your attention.

Yours Sincerely,

 

Volkan Arslan, MD

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD

 

Communication:

Aytül Kuşçu

Çankaya Mah. Cinnah Cad. No: 51/10 Çankaya – Ankara.

Phone: +90 312 438 12 66.

Fax: +90 312 438 12 68

Emergency Medicine Association of Turkey

Ultrasonography Working Group

Advanced Ultrasonography Course

May 30-31, 2019 / Emergency Medicine Department of İstanbul Education Research Hospital - İstanbul

Course Programme

                                                                          30th May 2019

09.00 - 09.30

30 min

Opening, Expectations to the Course

All Instructors

09.30 – 10.15

45 min

Thoracic Ultrasound

Özlem Dikme, MD

10.15 – 10.30

15 min

Coffee Break

10.30 – 11.15

45 min

Advanced Echocardiography

Özgür Çevrim, MD

11.15 – 11.30

15 min

Coffee Break

11.30 – 12.00

30 min

Assessment of Intravascular Volume Status

Özgür Dikme, MD

12.00 - 12.30

30 min

Ocular Ultrasound

Özlem Dikme, MD

12.30 - 14.00

 

Lunch

14.00 - 17.30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                         31st May 2019

09.00 - 09.45

45 min

Upper Extremity Ultrasound

Burcu Azapoğlu, MD

09.45 – 10.00

15 min

Coffee Break

10.00 - 10.40

40 min

Lower Extremity Ultrasound

Burcu Azapoğlu, MD

10.40 - 10.55

15 min

Coffee Break

10.55 - 11.35

40 min

Advanced Abdominal and Genital Ultrasound

Onur Karakayalı, MD

11.35 – 11.50

15 min

Coffee Break

11.50 - 12.30

40 min

Critical Care Ultrasound Algorithms

Merve Ekşioğlu, MD

12.30 - 14.00

 

Lunch

14.00 - 17.30

 

Practice

All Instructors

17.30 - 18.00

30 min

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Asst. Prof. · 24 January 2018