Date: 16 - 17 May 2019

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Basic Ultrasonography Course will be held in Ankara on May 16-17, 2019 by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (TATDUS). The meeting will take place at the meeting hall of Emergency Medicine Association of Turkey (TATD)’s central building (Cinnah Street. N:51/10 Çankaya – ANKARA).

The two-day course training has 8 hours theoretical and 8 hours practical lectures, includes; Ultrasound Physics and Imaging Techniques, E-FAST, Hepatobiliary System Ultrasonography, Urinary System Ultrasonography, Focused Basic Echocardiography, Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography, Interventional Ultrasonography, Deep Vein Thrombosis Ultrasonography.

In order to get further information and to register for our courses you can visit tatdus.org and tatd.org.tr or contact our secretary Ms. Aytül Kuşçu.

 

Thanks for your attention.

Yours Sincerely,

Volkan Arslan, MD.

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD.

 

Communication:

Aytül Kuşçu

Çankaya Mah. Cinnah Cad. No: 51/10 Çankaya – Ankara.

Phone: +90 312 438 12 66

Fax: +90 312 438 12 68

May 16-17, 2019

 

Emergency Medicine Association of Turkey (TATD)’s central building / Ankara

Course Programme

                                                                         16th May 2019

08:30 - 08:40

10 min

Opening, Expectations to the Course

All Instructors

08:40 - 09:20

40 min

Ultrasound Physics and Examination Techniques

Assoc. Prof. Bülent Erbil, MD

09:20 - 10:00

40 min

E-FAST

Ahmet Burak Oğuz, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 - 11:00

40 min

Hepatobiliary Ultrasonography

Assoc. Prof. Mehmet Ali Karaca, MD

11:00 – 11:30

30 min

Urinary System Ultrasonography

Asst. Prof. M. Ali Aslaner, MD

11:30 – 12:00

30 min

Genital System Ultrasonography

Volkan Arslan, MD

12:00 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                         17th May 2019

08:30 - 10:00

90 min

Focused Basic Echocardiography

Volkan Arslan, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 – 11:00

40 min

Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography

Ali Batur, MD

11:00 - 11:30

30 min

Lower Extremity Venous Ultrasonography

Ahmet Burak Oğuz, MD

11:30 – 11:50

20 min

Coffee Break

11:50 - 12:30

40 min

Interventional Ultrasonography

Asst. Prof. M. Ali Aslaner, MD

12:30 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

17:30 - 18:00

 

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

 

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Asst. Prof. · 24 January 2018