Date: 2 - 3 May 2019

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Basic Ultrasonography Course will be held in İzmir on May 2-3, 2019 by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (TATDUS). The meeting will take place at the Emergency Department of Ege University.

The two-day course training has 8 hours theoretical and 8 hours practical lectures, includes; Ultrasound Physics and Imaging Techniques, E-FAST, Hepatobiliary System Ultrasonography, Urinary System Ultrasonography, Focused Basic Echocardiography, Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography, Interventional Ultrasonography, Deep Vein Thrombosis Ultrasonography.

In order to get information about our course and to register, you can contact our secretary Ms. Aytül Kuşçu or you can apply online here.

 

Thanks for your attention.

Yours Sincerely,

Volkan Arslan, MD.

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD.

 

Communication:

Aytül Kuşçu

Çankaya Mah. Cinnah Cad. No: 51/10 Çankaya – Ankara.

Phone: +90 312 438 12 66

Fax: +90 312 438 12 68

May 16-17, 2019

 

Ege University, Department of Emergency Medicine / İzmir

Course Programme

                                                                         2nd May 2019

08:30 - 08:40

10 min

Opening, Expectations to the Course

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD

08:40 - 09:20

40 min

Ultrasound Physics and Examination Techniques

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD

09:20 - 10:00

40 min

E-FAST

Sercan Yalçınlı, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 - 11:00

40 min

Hepatobiliary Ultrasonography

Adnan Yamanoğlu, MD

11:00 – 11:30

30 min

Urinary System Ultrasonography

Ekrem Musalar, MD

11:30 – 12:00

30 min

Genital System Ultrasonography

Ekrem Musalar, MD

12:00 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                         3rd May 2019

08:30 - 10:00

90 min

Focused Basic Echocardiography

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD

10:00 - 10:20

20 min

Coffee Break

10:20 – 11:00

40 min

Abdominal Aorta and Inferior Vena Cava Ultrasonography

Özge Can, MD

11:00 - 11:30

30 min

Lower Extremity Venous Ultrasonography

Sercan Yalçınlı, MD

11:30 – 11:50

20 min

Coffee Break

11:50 - 12:30

40 min

Interventional Ultrasonography

Turgay Yılmaz Kılıç, MD

12:30 - 13:30

 

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

17:30 - 18:00

 

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Asst. Prof. · 24 January 2018