Date: 20 - 21 September 2018

Dear Members of Emergency Medicine, 

Best Regards To All Emergency Medicine In the World!

 

The Basic Ultrasonography Course will be held at Suleyman Demirel University, School of Medicine in Isparta on September 20-21, 2018 by Emergency Medicine Association of Turkey Ultrasonography Working Group (EMATUS). The two-day course training has 8 hours theoretical and 8 hours practical lectures, includes; Ultrasound Physics, Imaging Techniques and Artefacts, E-FAST, Hepatobiliary Ultrasonography, Abdominal Aorta Ultrasonography, Focused Echocardiography, Interventional Ultrasonography, Urinary System Ultrasonography, Deep Vein Thrombosis Ultrasonography and Other Subjects of Point of Care Ultrasound.

In order to get further information and to register for our courses you can visit tatdus.org and tatd.org.tr or contact our secretary Ms. Aytul Kuscu.

 

Thanks for your attention.

Yours Sincerely

Volkan Arslan, MD.

Assoc. Prof. Funda Karbek Akarca, MD.

 

Communication:

Aytul Kuscu

Cankaya Mah. Cinnah Cad. No: 51/10 Cankaya – Ankara.

Phone: +90 312 438 12 66.

Fax: +90 312 438 12 68

 

Emergency Medicine Association of Turkey

Ultrasonography Working Group

Basic Ultrasonography Course

 

September 20-21, 2018

Suleyman Demirel University, School of Medicine, East Campus, Çünür, Isparta / TURKIYE

Course Programme

                                                                          20th September 2018

09:00 - 09:10

10 min

Opening, Expectations to the Course

Prof. Aslıhan Y. Ünal, MD

09:10 - 09:50

40 min

Ultrasound Physics and Examination Techniques

Prof. Aslıhan Y. Ünal, MD

09:50 - 10:30

40 min

E-FAST

Deniz Kılıç, MD

10:30 - 10:50

20 min

Coffee Break

10:50 - 11:30

40 min

Hepatobiliary Ultrasonography

Asst. Prof. Alten Oskay, MD

11:30 - 12:10

40 min

Urinary System Ultrasonography

Ekrem Musalar, MD

12:10 - 13:30

80 min

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

 

                                                                          21st September 2018

09:00 - 09:50

50 min

Focused Echocardiography

Prof. Aslıhan Y. Ünal, MD

09:50 - 10:30

40 min

Interventional Ultrasonography

Asst. Prof. Alten Oskay, MD

10:30 - 10:50

20 min

Coffee Break

10:50 - 11:30

40 min

Abdominal Aorta Ultrasonography

Deniz Kılıç, MD

11:30 - 12:10

40 min

Other Core Content Subjects of Point of Care Ultrasonography

Ekrem Musalar, MD

12:10 - 13:30

80 min

Lunch

13:30 - 17:30

 

Practice

All Instructors

17:30 - 18:00

30 min

Closing, Certificate Ceremony

 

Tatdus.org/eng

@TrEmatus

 

Course Calendar



Authors: Mehmet Ali Aslaner, Attending · 24 January 2018